Lede

Het hamsteren is begonnen, ook in Lede

In Lede zijn heel wat mensen aan het hamsteren geslagen. Zo ondervond Arnout Willockx van onze redactie aan den lijve in de lokale Colruyt. “Ik ben maar binnen geweest tot net na de deur, en als ik de rijen zag, ben ik weggegaan. De parking stond overvol, alle karren waren weg en er waren ellenlange rijen. Aan het afhaalpunt stonden werknemers van de winkel grote pakken drinkwater van 12 flessen in te laden. Die man had zeker 10 pakken gekocht.”

Ook in de Carrefour is het hamsteren begonnen, laat winkelmanager Frederik Neyt weten. “Vandaag is het de eerste dag dat dit wel echt opvalt, extra conserven, water, aardappelen, brood,… . En het virus is het gespreksonderwerp bij uitstek.” zegt hij.

Wie denkt op digitale wijze de rijen te skippen, is er aan voor de moeite. Ook de Collect & Go app en website van Colruyt zijn momenteel onbeschikbaar van zodra je afhaalpunt Lede kiest.

Deel dit artikel