Lede

Titel ‘Dorp van de Ronde’ kost 20.000 euro

De Ronde van Vlaanderen doet een passage in Lede, dat wist u al. Burgemeester Roland Uyttendaele (CD&V) verzorgde de hoe en waarom op de gemeenteraad van gisteravond nadat het punt met spoed op de agenda werd geplaatst.

Op zondag 5 april zal de Ronde Lede aandoen, en daar zijn twee scenario’s voor. Ofwel wordt Lede voor twee jaar “Dorp van de Ronde”, maar daar hangt een prijskaartje aan vast. Ofwel niet, en dan passeert de Ronde gratis door onze gemeente. Op dit moment is er nog geen beslissing genomen. Wat precies het voordeel is van de titel “Dorp van de Ronde” is op dit moment ook nog niet duidelijk. “De organisatie van de Ronde zal dat komende dinsdag komen toelichten” aldus de burgemeester.

Het prijskaartje voor de titel bedraagt 20.000 euro, dat gaf Uyttendaele mee tijdens een opnamesessie voor ons Actuamagazine. U hoort het interview komende zondag tussen 12u en 13u.

Deel dit artikel