Lede

Park van Mesen: “meer wild bos dan park”

De gemeenteraad van gisteren begon met een vraag van een burger. Dirk De Cock stelde een vraag over het Kasteel van Lede in het park van Mesen. Hij had graag de tuin opgewaardeerd gezien. “Het is nu meer een wild bos dan een park” stelde hij. Verder deed de goede man een paar praktische voorstellen in verband met te planten struiken en bomen. “Ook speeltuigen kunnen er komen, maar dan zelfgemaakt door de gemeente of derden”.

Schepen Bart Heestermans (Groen) nam het woord en zei de vraag genegen te zijn. “Er zijn al in het park op verschillende plaatsen inlandse bloembollen in de grond gestoken en er zijn plannen om de verschillende speeltuigen in Lede eens aan te pakken, en we kunnen zeker bekijken of we zelfgemaakte, natuurlijke speeltuigen kunnen realiseren” besloot hij.

Stijn Wille (Open Lede) nam vanuit de oppositie het woord en zei dat er reeds vroeger gezegd werd dat er op het domein appartementen zullen komen. Voorzitter Jo Maebe (Groen) antwoordde onmiddellijk dat Wille fout was, en wou het punt afsluiten. Ondanks aandringen, ook door de fractie Lede Vlaams & Zinvol, kwam er geen antwoord op de vraag waar Wille precies fout zat. Schepen Heestermans stelde nog dat hijzelf niet wist waar de genoemde appartementen zullen komen.

Deel dit artikel