Lede

Nieuw jeugdhuis voor Lede is in opstart

Lede heeft bijna een gloednieuw jeugdhuis. Na jaren zonder actieve werking heerste er bij velen een gevoel van gemis. Vanaf januari 2020 start de nieuwe werking van het jeugdhuis: Jeugdhuis Bidong.

Jeugdhuis Bidong wordt gedragen door drie geëngageerde jongeren. Jules Vandenbussche (18), Basiel Adams (20) en Stef Schelfhout (28). Alle drie met een achtergrond in de Leedse jeugdbewegingen (zij het elk een andere) willen zij zich met volledige inzet en grote goesting smijten om een nieuw jeugdhuis te dragen. Eind december werd een nieuwe vzw opgericht.

Dit nieuwe jeugdhuis is er voor iedereen die zichzelf in de categorie ‘jong, actief en Leeds (of daarrond)’ plaatst. Het zal een plek zijn waar de jeugd en jeugdbewegingen elkaar kunnen vinden. Voor dit grootschalige initiatief zijn deze jongemannen op zoek naar vrijwilligers die de handen uit de mouwen willen steken om hen een duwtje in de rug te geven. Het opknappen van het  leegstaande gebouw vergt veel werk en middelen alle hulp is dus welkom, onder welke vorm dan ook!

Praktisch: op 9 februari houdt jeugdhuis Bidong zijn eerst algemene vergadering. Hier stellen ze hun concrete ideeën en vooruitzichten voor en er zal ook de mogelijkheid zijn om je in te schrijven als lid. Iedereen wordt hiervoor uitgenodigd in Den Bonten Os te lede om 18u.

Deel dit artikel