Lede

Lede ontvangt titel ‘Hartveilige Gemeente’

Woensdag 21 november werd in de lokalen van het Rode Kruis van Lede een persconferentie in verband met Lede Hartveilig gehouden.

De samenwerking tussen het Rode Kruis en de gemeente om van Lede een hartveilige gemeente te maken, kwam er in het kader van ‘Lede, gezonde gemeente’. Het gemeentebestuur deed dan ook een financiële inspanning zodat het Rode Kruis extra didactisch materiaal kon aankopen.

Om zich ‘hartveilig’ te mogen noemen, moest de gemeente Lede aan een aantal voorwaarden voldoen. Een daarvan was het plaatsen van AED-toestellen. Momenteel heeft de gemeente al twee toestellen ter beschikking, aan De Bron en de sporthal. Ook in privé eigendom bevinden zich al enkele toestellen, zoals aan de Delhaize, het politiekantoor, het Stella-Matutinacollege en Ariadne.

10 nieuwe toestellen worden geplaatst aan het gemeentehuis, Huize Moens, WZC Markizaat, GC De Volkskring, OC Oordegem, OC Wanzele, kantine FC Smetlede, school Smetlededorp, OC Impe en de parochiezaal in Papegem.

Een andere voorwaarde is het organiseren van gratis cursussen om te leren reanimeren. Het gemeente- en ocmw-personeel kreeg deze opleiding ondertussen al. Ook Ledenaars en Leedse verenigingen kunnen deze cursus nog volgen op 13/12/2019, 14/2/2020, 10/4/2020 en 12/6/2020, telkens van 19 tot 22 uur in het lokaal van het Rode Kruis, Katstraat 14.

De voorzitter van het Rode Kruis overhandigde het bord van ‘Hartveilige Gemeente’ aan schepen Heestermans (Groen).

Deel dit artikel