Lede

Rookmelders verkopen geen core business van de gemeente

Stijn Wille (Open Lede) deed op de gemeenteraad van 17 oktober het voorstel om de gemeente rookmelders te laten verkopen aan een gunstig tarief. De gemeente zou dan in een groepsaankoop deze rookmelders met korting kunnen aankopen en ze vervolgens met de korting behouden kunnen doorverkopen aan de burgers.

Burgemeester Roland Uyttendaele (CD&V) antwoordde. Hij zei dat de gemeente hier niet zal op ingaan omdat dit niet tot de “core business” van de gemeente behoort. Wille repliceerde dat de veiligheid van de burgers wel degelijk tot de core business van een gemeente behoort. “Het gaat hier over rookmelders, niet over veiligheid” zei de burgemeester nog. Raadslid Bauters (Lede Vlaams & Zinvol) voegde fijntjes toe dat de gemeente om de twee jaar wel kippen verkoopt, en dat dat ook niet tot de core business van een gemeente behoort.

Het kwam tot een stemming waarbij voorzitter Maebe (Groen) onmiddellijk proclameerde dat de meerderheid tegen zal stemmen, wat ze ook deden.

Deel dit artikel