Lede

N-VA Lede niet tevreden met anderstalige dienstverlening

Jan Lievens had tijdens de voorbije gemeenteraad van 19 september vanuit de N-VA fractie een vraag over taalgebruik bij de gemeentelijke diensten. Het is hem opgevallen dat er regelmatig een andere taal dan het Nederlands wordt gebruikt.

“En dat is niet correct” aldus Lievens. “Hoewel dat met goede intenties gebeurt, kan dat niet de bedoeling zijn. Het heeft een aantrekkingseffect. De taalwetgeving is van essentieel belang” sloot hij af.

Schepen Elke Meganck (CD&V) repliceerde. Zij stelde dat er geen gemeentelijke richtlijnen zijn, maar dat de personeelsleden goed op de hoogte zijn van de taalwet.

Het gemeentelijk personeel vraagt al een tijdje naar een op te hangen document waarop te lezen staat dat wie het Nederlands niet machtig is zich moet laten bijstaan door een tolk. Dat zou volgens hen heel wat verwijtpartijen vermijden. Meganck wacht echter op advies van het Agentschap Integratie en Inburgering.

Deel dit artikel