Lede

Be Alert wordt eind dit jaar getest in Lede

Stijn Wille (Open Lede) haalde tijdens de jongste gemeenteraad (19 september) een punt aan over Be Alert, het meldingensysteem voor noodcommunicatie. Hij vroeg zich af of het systeem in Lede wel gebruikt wordt en wat de visie van de coalitie daarrond is.

Burgemeester Roland Uyttendaele (CD&V) gaf antwoord. Hij begon met een uiteenzetting over wat Be Alert precies is, en ging daarna over tot het melden dat Lede wel degelijk is ingeschreven op het systeem, maar dat slechts 1.038 Ledenaars zijn ingeschreven op de dienst. Dat is volgens Uyttendaele niet ver van het gemiddelde.

Het is de crisiscel van de gemeente die kan beslissen om zo’n Be Alert bericht te verzenden. Een test van het systeem in Lede is voorzien eind dit jaar.

Wie zich wil inschrijven op Be Alert en de meldingen wil ontvangen, kan dat doen via https://www.be-alert.be.

Deel dit artikel