Lede

Wissel bij monitorenploeg Wanzeels speelplein Krawietel

Aan het eind van de zomer van 2019 is het gemeentelijk speelplein in Wanzele (Lede) maar liefst 10 animatoren armer. Al hun jaren speelpleinwerk opgeteld, maakt dat er 100 jaar aan ervaring het speelplein verlaat. Recordhouder Simon heeft 12 zomers op de teller staan. De afgelopen speelpleinweek stond volledig in het teken van “Superhelden met Pensioen”.

“Dat er heel wat sterke animatoren stoppen wil absoluut niet zeggen dat al die ervaring verloren gaat. “, klinkt het bij de hoofdanimatoren. “Integendeel, elk jaar leiden we een nieuwe ploeg stagiairs op. Ook dit keer zitten daar jonge animatoren bij met veel talent. Die 100 jaren ervaring worden dus doorgegeven, dat stelt ons gerust.”

Wie het zelf voelt kriebelen om een hele zomer lang met de kinderen te spelen, kan zich steeds inschrijven voor een animatorcursus bij de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk. Een cursus volgen kan vanaf 15 jaar. Meer info vind je op www.speelplein.net/Vorming/Cursussen.

Deel dit artikel