Lede

Nog meer klachten in Wanzele door verkeershinder

Nog meer ontevredenheid in Wanzele. Vorige woensdag, net op het moment dat de scholen uit zijn, rond 12 uur, blokkeerde een bouwkraan de Wanzelekouter. Die Kouter is momenteel een van de enige toegangswegen om Wanzele binnen te rijden aangezien het kruispunt van de Watermolenstraat met de Processieweg nog tot eind deze maand ontoegankelijk is wegens werken.

“Het is schandalig,” zegt Evelien, moeder van twee kinderen die school lopen in de Vrije Basisschool van Wanzele. “Wij moeten van Erpe-Mere komen en constateren helemaal op het einde van de Kouter dat we niet door kunnen. Geen bord aan het begin van de straat, geen verwittiging, niks. Ik heb mijn wagen moeten laten staan en moet nu met mijn twee kinderen te voet terug.”

Komende zondag opnieuw hinder. Dan gaat de jaarlijkse rommelmarkt van de Gezinsbond door. Naast de straten waar de rommelmarkt doorgaat zullen ook de volledige Processieweg, Voderstraat en Kerkwegel niet meer terug toegankelijk zijn eens je deze zone hebt verlaten. “De gemeente is namelijk niet ingegaan op het voorstel om in de Kerkwegel tijdelijk dubbele richting toe te laten.” klinkt het bij de organisatoren.

“De Kerkwegel is niet uitgerust om op een veilige manier dubbele richting verkeer toe te laten.” zegt Peter Govaert, verkeersdeskundige van de gemeente Lede. “Een deel van de Processieweg (gedeelte tussen Wanzeledorp en Kerkwegel) was sowieso al niet toegankelijk voor verkeer omdat dit gedeelte bij de rommelmarkt hoort.”

Deel dit artikel