Lede

Gemeentebestuur schaft vuurwerk in Lede volledig af

Het Leedse gemeentebestuur heeft beslist om geen vuurwerk meer te organiseren, niet in Lede en niet in de deelgemeenten, bij geen enkele gelegenheid.

Op een aantal locaties is er nog maar weinig interesse, zegt de gemeente. Ook het aspect dierenwelzijn, een punt dat ook op de agenda van andere politieke partijen staat, heeft er mee toe geleid om deze beslissing te nemen.

Het gemeentebestuur maakt zich sterk dat dit algeheel afvoeren van vuurwerk ook individuele vuurwerkgebruikers er zal van weerhouden nog vuurwerk te ontsteken bij gelegenheden zoals oudejaarsavond of huwelijken. Hoewel dit al een hele tijd verboden is neemt het aantal individuele vuurwerkliefhebbers elk jaar toe.

Het verbod wordt zowel op positieve als negatieve reacties onthaald. Zo zijn een aantal inwoners tevreden omwille van het dierenwelzijn, maar is er ook een kamp dat het bijzonder jammer vindt dat er alweer een traditie in Lede verloren gaat.

Deel dit artikel