Leedsje Ploatjes Crew
Radio Lede

Leedse Carnavalsradio haalt 3.400 luisteraars

De sinds dit seizoen opgestarte Leedse carnavalsradio Leedsje Ploatjes haalde op één maand tijd 3.400 luisteraars. Dat blijkt uit de statistieken die door de streaming provider worden aangeleverd. Het samenwerkingsproject van de Leedse carnavalisten en Radio Lede blijkt dus een succes te zijn.

“Lede kon niet achterblijven” verklaart Ralph Iliano, hoofdredacteur van Radio Lede. “Een eigen carnavalsradio met de eigen carnavalsmuziek wordt ook in andere gemeenten enorm gesmaakt. We konden Lede dit niet ontzeggen.”

En dus deed Radio Lede eind januari een oproep naar de carnavalisten van Lede: wie wil meewerken aan een eigen carnavalsradio. “Maar liefst 30 geïnteresseerden daagden op voor de eerste aftastende vergadering” zegt Iliano. “Na een paar weken opnames en montages voor het jinglepakket en de vormgeving waren we in februari in de digitale lucht.”

Volgend jaar zal de zender vroeger starten. Mogelijks gelijktijdig met de start van het carnavalsseizoen. Ook wordt bekeken of de carnavalsradio via een tijdelijke vergunning op de FM-band kan uitzenden.

Deel dit artikel