Radio Lede

Gemeentebestuur weigert gemeenteraden live uit te zenden

 

Commotie in de gemeenteraad vorige donderdag. Toen die begon wees Stijn Wille, oppositieraadslid voor Open Lede, er op dat de geluidsopnames die sinds de vorige zitting gemaakt worden een inbreuk vormen op de privacywetgeving aangezien de deelnemers aan de vergadering niet op voorhand werden ingelicht en ook privé gesprekken tussen de raadsleden onderling werden opgenomen. Omdat de meerderheid geen garantie kon geven dat alles overeenkomstig de wettelijke bepalingen gebeurde werd beslist de opnames dan maar te staken deze keer, tot zolang de wettelijkheden niet onderzocht zijn.

Ook het live streamen van de gemeenteraad kwam aan bod. Wille wees er op dat de gemeenteraad een publieke vergadering is, en dat het een goede zaak zou zijn om de vergaderingen dichter bij de burger te brengen. Hij herhaalde ook nogmaals het idee om de gemeenteraden live te laten uitzenden door Radio Lede. Daar wil het gemeentebestuur echter niets van weten. Zij willen alles in eigen handen onder controle hebben, en deelden mee dat elke opname in eigen beheer moet gebeuren, en dat er van live streamen geen sprake is.

Deel dit artikel