Radio Lede Nieuws

Radioluisterspel “Ik was 19 in 14”

Vorig jaar produceerden de collega’s van Radio Katanga in Aalst in samenwerking met de regisseur en cast van het succesvolle interactieve schooltoneel “Ik was 19 in 14” van het Sint-Maarteninstituut een radioluisterspel met dezelfde titel.

“Ik was 19 in 14” is een beklijvend radioluisterspel waarin de luisteraar het lief en leed deelt met een Aalsterse familie in de Groote Oorlog. Het stuk volgt Frans Rabier, van zijn mobilisatie in 1914 tot zijn dood, eind augustus 1918, in de hel van Diksmuide. Samen met de achtergebleven familie en een Aalsterse vluchteling, Theofiel Van Den Driessche, ervaar je de opwinding van de eerste oorlogsdagen, de misselijk makende angst in een schuilkelder als de Duitse troepen de stad overspoelen en hoe het is om te leven in een bezette stad.

Het radioluisterspel is verkrijgbaar op CD. Een exemplaar kost 7 euro. U kan hem on-line bestellen (+2 euro verzendingskosten):

Als je bovenstaand formulier hebt ingevuld ontvang je van onze redactie een betalingsverzoek via overschrijving. Van zodra we je betaling hebben ontvangen verzenden we de CD via bpost.

Deel dit artikel